Welcome to Our Website

Akbank kadın KOBİ sayısını arttırdı

Akbank, iş hayatına geri dönen tüm kadınların gelişim yolculuklarında yanlarında yer alıyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, teknolojide daha fazla kadın profesyonelin yer alması, genç kadınların geleceğe hazırlanması ve çeşitli nedenlerle işine ara veren kadınların kariyerlerine devam edebilmeleri için farklı girişimler yürütüyor.

Finansal çözümleriyle kadın girişimcileri ve KOBİ’leri destekleyen Akbank, aynı zamanda özel eğitimler ve programlarla da onların yanında yer alıyor.

Akbank, çeşitlilik ve kapsayıcılığı kurumsal kültürünün temel taşlarından biri olarak benimsiyor. Bu doğrultuda, “Akbank Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Politikası” çerçevesinde “Çeşitlilik ve Kapsayıcılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı” rolünü oluşturdu.

Oluşturulan kapsayıcı kültürle Akbank’ta çalışanların yüzde 52’sini kadınlar oluşturuyor, Genel Müdüre bağlı liderlik rollerinde ise bu oran yüzde 57.

Akbank, iş birimleri bazında da eşitlik için özel girişimlerde bulunuyor. Bu kapsamda banka, teknoloji alanındaki yeni pozisyonlarda aynı yetkinliğe sahip adaylar arasında kadın profesyonelleri önceliklendirdi. Böylece 2023’te Akbank Teknoloji’ye katılan kadın çalışanların oranı yüzde 36’ya yükseldi.

2023 yılında bağımsız bir denetim kuruluşu tarafından yapılan çalışmada, Akbank’ın ‘eşit işe eşit ücret’ prensibini uyguladığı ve eş konumdaki kadın ve erkek çalışanlarının ücretlerinde cinsiyete dayalı bir farklılaşma olmadığı doğrulandı.

Akbank yenilikçi finansal çözümleriyle kadın KOBİ’lerin işlerini geleceğe taşımalarında yanlarında yer alıyor. Banka, Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı kapsamında 100 milyon dolar EBRD kaynağı ve yüzde 80 KGF teminat desteği sağladı.

Böylece teminat yaratmakta güçlük çeken, kurucusu ya da yöneticisi kadın olan KOBİ’lerin hem teminat sorununa çözüm getiriliyor hem de finansman ihtiyacı karşılandıktan sonra ihtiyaç duyulan mentörlük, danışmanlık ve eğitimler ücretsiz olarak sunuluyor.

Finansal ve finansal olmayan ürün ve hizmetleriyle Akbank, ulaştığı kadın KOBİ sayısını son 2 yılda yüzde 50 artırdı. Kadın girişimcilere sunduğu kredi bakiyesi ise 4 katına yükseldi.

Akbank, girişimci ve işletme sahibi kadınların bu çözümlerden daha fazla yararlanabilmesi için de önemli hedefler belirledi.

Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi (UNEP FI) işbirliğiyle geliştirilen Finansal Sağlık ve Kapsayıcılık Taahhüdü’nün kurucu imzacısı olan Akbank, gelecek 3 yılda ulaştığı kadın KOBİ’lerin sayısını her yıl yüzde 10 artırmayı hedefliyor.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir